לוח שנה

אירועים עתידיים

מענק מחקר ISF לדוד בוניס

אוגוסט 22, 2017

ברכות לפרופ' דוד בוניס על זכייתו במענק מחקר מטעם הקרן הלאומית למדע, למחקר 4 שנתי בנושא "הרומן בג'ודזמו/לאדינו בסלוניקי בין שתי מלחמות העולם: ניתוח סוציולינגויסטי-ספרותי".

להלן תקציר הפרויקט.

The Judezmo/Ladino Novel in Salonika During the Interwar Period: A Sociolinguistic-Literary Analysis

מכרז למשרה תקנית בתחום חקר העברית של ימי הביניים

יולי 30, 2017

האוניברסיטה העברית בירושלים מודיעה על פתיחת מכרז למשרה תקנית בחוג ללשון העברית בתחום חקר העברית של ימי הביניים. המשרה פתוחה לבעלי תואר "דוקטור לפילוסופיה" או למועמדים שיקבלו תואר זה עד 1.7.2018.

דרישות התפקיד:

קול קורא לכינוס בנושא העברית והארמית בימי הביניים

ספטמבר 25, 2016

קול קורא לכינוס בנושא העברית והארמית בימי הביניים – עיונים בלשון ובחכמת הלשון

למן ראשית ימי הביניים ועד לעת החדשה לא שימשו העברית והארמית שפות דיבור בקהילות ישראל, אך שימשו לכתיבתה של יצירה ענפה ורבת פנים. בתקופה זו נתהוו הסוגות השונות של הכתיבה בעברית ובארמית: שירה, ספרות פילוסופית, קודקסים הלכתיים, פירושים למקרא, שכלול מלאכת התרגום, יצירה של קורפוסים חדשים בכתיבה מיסטית שיטתית ועוד. לצד זה דווקא בתקופה המכונה "שיא ימי הביניים" החלו לעסוק בחכמת הלשון העברית ובחקר הדקדוק של רבדיה הקלסיים.

תעודת ההוראה בלשון עברית חוזרת

אוגוסט 21, 2016

לאור הרישום היפה למסלול תעודת ההוראה בלשון עברית, אנו שמחים להודיע שהתכנית תצא לפועל בשנת הלימודים תשע"ז. שנת לימודים מעניינת ופוריה ללומדים ולמלמדים בתכנית!

לפרטים נוספים ולהרשמה ניתן לפנות למזכירות המחלקה ללימודי הוראה או לרכז האקדמי במחלקה ללימודי הוראה, ד"ר בעז צבר.

מענק מחקר ISF ליוחנן ברויאר

יולי 17, 2016

ברכות לפרופ' ברויאר על זכייתו במענק מחקר אישי של הקרן הלאומית למדע (ISF), למחקר בנושא "תיאור התרגום מארמית לעברית בספר הלכות ראו: טקסט מקביל, קונקורדנציה, מילון ודקדוק".

פרס על שם פרופ' שלמה מורג ז"ל

פברואר 25, 2016

פרס על שם פרופ' שלמה מורג לשנת תשע"ו יוענק השנה לתלמיד/ת התואר השני או התואר השלישי, החוקר/ת נושא מתחומי התמחותו של פרופ' מורג ז"ל.

פרטים נוספים מצויים בקובץ המצורף.

קולשון גיליון ג'

יוני 1, 2015

יצא לאור גיליון ג' של קולשון, עלון החוג ללשון העברית וללשונות היהודים, תמוז תשע"ה, יוני 2015.

ניתן לעיין בעלון בקובץ המצורף.