צרו קשר

חדר: 4504

ברכות לתלמיד החוג ד"ר שין-ג'י פרנג על אישור עבודת הדוקטור

22 פברואר, 2022

החוג ללשון העברית מברך את תלמיד החוג ד"ר שין-ג'י פרנג על אישור עבודת הדוקטור בנושא "התרגום הארמי לשיר השירים: מהדורה ביקורתית ועיונים בנוסח ובלשון" בהדרכת פרופ' סטיב פסברג.

מבוא ע״ש פרופ׳ זאב בן-חיים

מבוא ע״ש פרופ׳ זאב בן-חיים נחנך בירושלים

19 יולי, 2021

ביום רביעי ה׳ באב תשפ״א, 14.7.2021, נחנך בירושלים מבוא ע״ש פרופ׳ זאב בן-חיים. פרופ׳ בן-חיים היה מראשוני המורים בחוג, מייסד פרויקט המילון ההיסטורי ללשון העברית ונשיאה השני של האקדמיה ללשון העברית.

הרחוב החדש נמצא בשכונת משכנות האומה בירושלים.

ברכות לתלמיד החוג ד"ר מור דניאל על אישור עבודת הדוקטור

22 מרץ, 2021

החוג ללשון העברית מברך את תלמיד החוג ד"ר מור דניאל על אישור עבודת הדוקטור בנושא "לשון העיתונות הערבית-היהודית בתוניס (1940-1885)" בהדרכת פרופ' עפרה תירוש-בקר.

ברכות לתלמידת החוג ד"ר אירית ליבמן על אישור עבודת הדוקטור

3 פברואר, 2021
החוג ללשון העברית מברך את תלמידת החוג ד"ר אירית ליבמן, על אישור עבודת הדוקטור בנושא "הסמנטיקה של מילות היחס במקרא: עיון בספרי שמואל" בהדרכת פרופ' סטיב פסברג.

ברכות לתלמיד החוג ד"ר מוחמד חאמד על אישור עבודת הדוקטור

29 דצמבר, 2020
החוג ללשון העברית מברך את תלמיד החוג, ד"ר מוחמד חאמד, על אישור עבודת הדוקטור בנושא  "תורת הלשון של חכם הלשון דוד בן אברהם אלפאסי (המאה הי') על פי מילונו ג'אמע אלאלפאט'" בהדרכת פרופ' אהרן ממן.

ברכות לפרופ' יעל רשף לרגל זכייתה במענק מחקר

8 אוגוסט, 2020

החוג ללשון עברית מברך את פרופ' יעל רשף לרגל זכייתה במענק מטעם הקרן הלאומית למדע (ISF) על מחקרה בנושא "תרומת העיתונות העברית המוקדמת להתפתחות העברית החדשה". בהצלחה רבה במחקר!

נושא המחקר: The Contribution of the Early Hebrew Press to the Emergence Modern Hebrew.

לקריאה נוספת לחצו כאן

קול קורא - מלגת האקדמיה ללשון העברית ע"ש ראובן אוחנא

2 אוגוסט, 2020

המלגה מיועדת לתלמידי התואר הראשון בחוגים ללשון העברית באוניברסיטאות בישראל בשנה השנייה או השלישית ללימודיהם.

לפרטים נוספים והגשת מועמדות לחצו כאן

ברכות לפרופ' פסברג ולד"ר רובינשטיין על זכייה במענקי מחקר

3 אוגוסט, 2019

החוג ללשון עברית שמח לברך שניים מחוקריו על זכייה במענקי מחקר של הקרן הלאומית למדע (ISF) החל משנת תש"ף:

פרופ' סטיב פסברג - מענק לשלוש שנים על מחקר בנושא "עברית בקומראן":
הפרויקט שואף להציג ספר דקדוק מקיף ללשון המגילות העבריות מקומראן. על אף פרסום מחקרים רבים על לשון המגילות ושתי מהדורות של ספר דקדוק, יש מקום לתיאור מצב המחקר מזווית נוספת המתבססת על הנחות יסוד אחרות על מהותה של העברית המשתקפת בטקסטים.