אוצר כתבי יד תלמודיים – בית הספרים הלאומי והאוניברסיטאי
באתר זה מבחר כתבי יד של המשנה, התוספתא והתלמוד הבבלי (סריקות באיכות נמוכה). לרשימת כתבי יד של המשנה והתוספתא – ראו להלן.
באתר זה מבחר כתבי יד של המשנה, התוספתא והתלמוד הבבלי (סריקות באיכות נמוכה). לרשימת כתבי יד של המשנה והתוספתא – ראו להלן.
עמוד זה מוביל לחיפושים בכמה מאגרים של ספרות התנאים. מצויים בו תעתיקים מלאים של כתבי היד העיקריים של התוספתא, הספרא ומדרשי ההלכה האחרים.
* נראה היטב רק ב-Internet Explorer.
באתר מנוע חיפוש ליסודות טקסטואליים של התפילה בספרות חז"ל. מומלץ לקרוא את דף הפתיחה.
אתר מטעם הספרייה הלאומית הבווארית במינכן, המציג את כתב יד מינכן 95 לתלמוד הבבלי וחיבורים אחרים (סריקות באיכות גבוהה למדי). להגעה אל הדף הרצוי יש לבחור מסכת מרשימת הקישורים בצד שמאל של המסך. סדר המסכתות שם – על פי הסדר בכתב יד זה.
באתר זה סקירה מקיפה על האיש דוד קאופמן ופועלו, ועל כתבי היד שהיו ברשותו. בעמוד זה תוכלו למצוא סריקה באיכות מעולה של כל כתב היד קאופמן (A50) של המשנה.
באתר זה של אוניברסיטת קיימברידג' מצוי כתב יד קיימברידג' למשנה – כתב יד של המשנה בשלמותה, משנת 1350 בערך. זה כתב היד שנהוג לצטטו מתוך מהדורת לו (W.H. Lowe); לו סבר שזו המשנה שעמדה לפני חכמי התלמוד הירושלמי, ועל כן כינה את מהדורת התעתיק שלו "מתניתא דבני מערבא".
הדף מוביל לתוצאות החיפוש "Talmud" באתר הספרייה הבווארית של מינכן (ראו להלן). להצגת הסריקות ייתכן צורך בהתקנת מִתְקָע (Plug-in) לשם צפייה וניווט בקבצים.
בדף יש לחפש "תוספתא". שני כתבי היד המרכזיים של התוספתא הם כתב יד וינה (המשמש בבסיס מהדורת שאול ליברמן) וכתב יד ארפורט, ושניהם זמינים להורדה (כקובץ PDF סרוק) מן האתר הזה.
* לתעתיק של כתבי היד האלה ראו הקישור "אוצר עדי הנוסח של הספרות התנאית".
מאגר זה הוא גרסה מקוונת (ומורחבת) של התקליטור "מאגר עדי הנוסח של התלמוד הבבלי". יש צורך במינוי (הכניסה חינם למתחברים דרך האוניברסיטה). המאגר מספק תעתיק של כתבי יד שונים של התלמוד הבבלי, לפי מראה מקום (בחרו ב"עיון"), או באמצעות חיפוש (בחרו "חיפוש").
באתר זה סינופסיס (תצוגה משולבת של כתבי יד שונים של אותו החיבור) של מדרש אסתר רבה. חלקו הראשון של החיבור (פסקות א–ו) מיוחס לשלהי תקופת האמוראים, בעוד חלקו השני (פסקות ז–י) מיוחס לתקופת הגאונים. באתר מובאים שני חלקי החיבור.
באתר זה סינופסיס (תצוגה משולבת של כתבי יד שונים של אותו החיבור) מלא של מדרש ויקרא רבה, בתעתיק. כלולים בו מירב כתבי היד ששימשו את מרגליות במהדורתו, בתוספת כתבי יד חשובים שלא נכללו בה, ביניהם כמה קטעי גניזה. לפירוט עיינו בעמוד ה"סיגלה" ["על המהדורה" > "אל המקראה"].
קישור לאתר Hebrew Books המחזיק מספר רב של ספרים סרוקים מן הספרות הרבנית. מהדורה זו של החיבור הוכנה על ידי חיים שאול הורוויץ, והיא מבוססת על כתבי היד העיקריים של החיבור.
קישור לאתר Hebrew Books המחזיק מספר רב של ספרים סרוקים מן הספרות הרבנית. מהדורה זו של החיבור, שהוכנה על ידי י"נ אפשטיין ושוכללה על ידי תלמידו ע"צ מלמד, מבוססת על כתב יד של החיבור שנמצא בגניזה (פירקוביץ 2, A268).
"אתר זה מכיל רשימות של מקורות ומקבילות לתלמוד הירושלמי, מן המקרא, ספרות התנאים (משנה, תוספתא, ומדרשי ההלכה), הירושלמי עצמו, ומדרשי האגדה הארץ-ישראליים הקלסיים.
אתר מטעם אוניברסיטת מנצ'סטר, שמביא תרגום וניתוח ספרותי של קטעים מן המשנה.